Aanschaf scooter: bestelprocedure + tenaamstelling

Het is wettelijk verplicht dat een scooter voorzien is van een kentekenbewijs en een kentekenplaat.

Scootfix levert al haar nieuwe scooters daarom altijd op de volgende wijze af:

  • geheel vakkundig rijklaar gemaakt
  • met een volle tank brandstof
  • voorzien van een kentekenbewijs en kentekenplaat
  • te naam gesteld.

Procedure bij aanschaf van een nieuwe scooter

Contact opnemen
Nadat u uw scooter bij ons heeft besteld via onze webshop, zullen wij contact met u opnemen in verband met het tenaamstellen en het afleveren van uw scooter. Scootfix is RDW erkend. Dit houdt in dat wij het kentekenbewijs voor u kunnen tenaamstellen.

Scooter ophalen in de winkel
Indien u de scooter in onze winkel komt ophalen, kunnen wij ter plekke direct uw scooter tenaamstellen. Hiervoor hebben wij een origineel scooter-, motor- en/of autorijbewijs nodig van de toekomstige bestuurder van de scooter. De kosten voor het aanvragen voor het kentekenbewijs en het tenaamstellen zijn inbegrepen in de genoemde scooterprijzen op onze website.    

Scooter bezorging
Indien u ervoor heeft gekozen dat uw scooter wordt bezorgd, dan zult u een kopie van het scooter-, motor- en/of autorijbewijs van de toekomstige scooterbestuurder naar ons moeten sturen (bij voorkeur per email). Hiermee kunnen wij uw scooter tenaamstellen en de scooter inclusief kentekenbewijs bij u afleveren.

enra scooter verzekeringen

Verzekering
Het verzekeren van een snor/bromfiets of scooter is verplicht. Mocht u nog geen verzekering hebben, dan kunt u via Scootfix een verzekering afsluiten voor uw scooter bij ENRA verzekeringen.  ENRA verzekeringen is gespecialiseerd in tweewielerverzekeringen. Klik hier om direct uw premie te berekenen en uw verzekering direct af te sluiten.

Heeft u al een verzekering, dan kunt u zodra het kentekenbewijs en de gegevens van uw nieuwe aankoop in uw bezit zijn, de bestaande verzekering overschrijven naar de nieuwe snor/bromfiets of scooter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »