Contact - klantenservice

 

U kunt op twee manieren contact met ons opnemen:

1) via ons contactformulier op deze pagina (vermeld altijd uw eventuele ordernummer).

2) via ons ticketsysteem. Het ticketsysteem is gekoppeld aan uw klantgegevens zodat wij u vele malen sneller van dienst kunnen zijn. U kunt inloggen in het ticketsysteem via  "Mijn account" en bij "Mijn tickets" een ticket aanmaken.

 

Retourneren
Indien u één of meerdere producten wilt retourneren, neem dan contact met ons op, bij voorkeur via ons ticketsysteem. Vervolgens nemen wij contact met u op over de retourprocedure. Klik hier voor informatie over de retour procedure.

Klachten:
Indien u een klacht heeft, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen via ons ticketsysteem. Samen met u zullen wij uw klacht bekijken en afhandelen. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr

 

Onze volledige bedrijfsgegevens:
Scootfix scooters
Uilenkade 20
3336 LP, Zwijndrecht, Nederland

Kamer van Koophandel: 24316989
BTW nummer: NL180086133B01

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »